Metcal-logo-uj

Valóságos forradalmat jelentett a forrasztástechnikában, amikor a múlt század nyolcvanas éveiben a kaliforniai Metcal cég elindította merőben új, fizikai önszabályozással rendelkező indukciós fűtésű forrasztópákát gyártását. Ez a fűtésrendszer a fokozott minőségbiztosítási követelmények megfelelő, igényes forrasztási műveletek eszköze lett.

A rendszer fő jellemzője, hogy a pákahegy hőmérséklete kizárólag csak egy fizikai állandótól függ, ebből következően nincs szüksége hőfok-szabályzó elektronikára és a kezelő semmiképpen nem tudja befolyásolni a hőmérsékletet, biztosítva a technológiai fegyelem szigorú betartását.

A Metcal által gyártott forrasztópákák kizárólag csak ezzel a fűtésrendszerrel készülnek, viszont a termékskála bővítésével, a cég kínálatában megjelentek a meleg levegős forrasztóállomások, az egyszerű alsó fűtéstől az optikai behelyező berendezéssel is rendelkező, számítógéppel vezérelt BGA-javítóállomásokig.

Ezek mellett a kínálatban még szerepelnek forrasztási füstelszívó berendezések, ónadagolók, és precíziós folyadékadagoló berendezések, az igényes forrasztási feladatokat ellátó munkahelyek felszereléséhez.